· 

KNAPPERIGE PATAT ZONDER OLIE


Deze patat moet je geprobeerd hebben!!! Dit was een heerlijk bordje met zelfgemaakte patat en een salade van jonge rucola, appel, maïs, gedroogde tomaten, snoeptomaatjes en rode ui. De dressing heb ik heel simpel gehouden door vegan mayo van Remia wat te verdunnen met havermoutmelk. 

 

INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:

 

* 1 kg aardappelen in patatvorm gesneden
* 1 tl uienpoeder
* 1 tl knoflookpoeder of verse teen knoflook
* 1 el gemengde Italiaanse kruiden
* 3 el polenta / maïsmeel
* 2 el maïszetmeel 
* 1 tl Keltisch zeezout (grof of zout naar keuze)
* 1/2 tl witte peper
* 4 tl sojasaus (Kikoman)

 

 

1) Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

2) Schil en was je aardappelen en snijd ze op vinger dikte

 

3) Plaats in een grote mengkom. Voeg alle resterende ingrediënten toe en meng goed, bij voorkeur met de hand, zodat de friet gelijkmatig wordt bedekt.

 

4) Leg het op een bakplaat met anti aanbakpapier of op een ovenrooster, zodat er tijdens het kookproces meer lucht rond de buitenkant van de frites kan circuleren. Beide manieren zijn prima.

 

5) Plaats in de oven gedurende 10 minuten. Draai de frietjes om.

 

6) Plaats terug in de oven voor 15 minuten of totdat de gewenste knapperigheid is bereikt.

 

Eet smakelijk!

 

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0