Dit is een basisrecept voor humus. Je kunt er zo veel variaties mee maken. Ik heb er meteen eentje met zongedroogde tomaten gemaakt...
INGREDIËNTEN:
* 300 gr gekookte kikkererwten of uit een pot
* 1 teentje knoflook uitgeperst
* 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
* 7 el plantaardige melk of olijfolie
* 1/2 tl komijnpoeder
* 1,5 el tahin
* sap van een halve citroen
* peper en zout naar smaak. Ik heb een 1/2 tl chilivlokken gebruikt en 2 tl misopasta.
* optioneel: 5 zongedroogde tomaten geweekt of uit olie
Doe alles in een keukenmachine en pureer tot moes. Klaar!!!
Ook lekker om een heel fijn gesneden sjalotje naderhand toe te voegen voor een bite of een fijngesneden gebakken ui.
Lekker om een broodje rijkelijk met humus te beleggen en met snoeptomaatjes, alfalfa, geraspte wortel of ander rauwkost. Wat peper en zout over de groenten en smullen maar.
Ook heerlijk bij de borrel op toast...
Reactie schrijven