Dit bloemkool hapje is een pittig hapje voor bij bijvoorbeeld de borrel, maar ook heerlijk om met rijst te eten...
INGREDIËNTEN:
* 1 grote bloemkool of 2 kleine
* 200 bloem
* 200 ml plantaardige melk
* 100 ml water
* 1 tl gerookte paprikapoeder
* 2 tl gewone paprikapoeder
* 2 tl knoflookpoeder
* 1 tl peper
* 2 tl zout of naar smaak
* veel cornflakes, gemalen in keukenmachine
* 1 flesje hete rode Buffalo saus (zie foto)
* 100 gr plantaardige vloeibare bak en braad
1) Snijd de roosjes los van de bloemkoolstam. Doe de melk, water, bloem en de kruiden in een kom en roer alles goed door elkaar.
2) Haal de bloemkoolroosjes door dit beslag en laat het goed uitlekken. Rol ze daarna door de gemalen cornflakes en leg op een bakplaat. Doe de bakplaat 20 minuten in de oven.
3) In de tussentijd kan je de hete (Buffalo)saus in een pannetje doen met de bak en braad. Roer totdat de boter iets gesmolten is.
4) Besmeer met een kwast de bloemkoolroosjes rijkelijk met deze saus en doe ze weer terug in de oven voor 20-30 minuten (er aan hoe groot de roosjes zijn).
Dipsaus naar smaak:
* wat Mayolijn of zelfgemaakte veganaise
* wat citroensap en rasp
* peper en zout naar smaak
* wat dunne ringen lente ui
* eventueel wat ahornsiroop
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Dip de knapperige bloemkoolroosjes hier in.
Eetsmakelijk!
Reactie schrijven