De bruinebonensoep van mijn moeder heb ik geveganiseerd. Het lekkerste is om dit een dag van te voren te maken, dan trekken de smaken goed in.
INGREDIENTEN VOOR 6-8 PORTIES::
* 2 el plantaardige bak en braad
* 2 grote potten bruinebonen (sap niet weggooien)
* 2-3 preien fijn gesneden
* 2 grote uien fijn gesneden
* 1 rode en 1 gele paprika gesneden
* 250 gr (kastanje) champignons
* 1,5 biologische vegan bouillonblokje
* 1/2 tl chilivlokken
* 6 el zoete ketjap (ABC is mijn favoriete merk)
* 5 volle tl mosterd
* 350-500 cc water
* 1 kruidenbuiltje van Honig
1) Fruit de uien in de bak en braad totdat ze glazig zijn. Voeg de paprika's prei en champignons toe en bak deze mee totdat alles wat begint te slinken.
2) Voeg de 2 potten bruinebonen met sap toe en roer alles goed door.
3) Verkruimel de blokjes bouillon in de pan en voeg de ketjap en mosterd toe. Nu begint het heerlijk te ruiken 😍.
4) Voeg het water toe, chilivlokken en zout naar smaak.
Wij eten het met gekookte rijst. Voorheen met kroepoek, maar nu vegan kroepoek.
Vandaag eten we het met mijn omni-moedertjes geveganiseerde maiskoekjes.
Het gerecht smaakt veel lekkerderder dan het eruit zien 😇.
Reactie schrijven