· 

AUBERGINE MET MISOSAUS


Gebakken aubergine vind ik ook zooo lekker. Gert en Dexter houden er niet van, maar deze variant viel aardig in de smaak...

 

INGREDIETEN VOOR 2-3 PORTIES:

 

* olijfolie
* 3 aubergines in plakken van 1 cm gesneden
* 4 el misopasta (te koop bij de toko)
* 4 el rijstazijn
* 2 el suiker of ahornsiroop
* 2 tl sojasaus (Kikkoman bijvoorbeeld)
* 1 teen uitgeperste knoflook
* sesamzaadjes
* lente-ui fijngesneden als garnering

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

 

1)      Leg de gesneden aubergines in een met papier bekleedde bakplaat. Bestrooi het goed met zout. Het bittere vocht wordt uit de aubergine getrokken (zie foto 3). Dep na een half uur het bittere vocht met een keukenpapier eraf. Spray of bestrijk ze in met de olijfolie. Zet de aubergine in de oven voor 20 minuten of totdat ze mooi bruin zijn, maar niet verbrand.

 

2)      Doe in de schaal of blender de misopasta, rijstazijn, suiker, knoflook en sojasaus. Roer/blend tot een papje.

 

3)      Haal de aubergines uit de oven, draai ze om en besmeer ze met de miso-marinade. Strooi wat sesamzaadjes er over en daarna nog 5 minuten in de oven. Ze mogen niet verbranden!

 

Wij eten het vanavond met rijst en een frisse komkommer atjar; komkommer, witte balsamico-azijn, suiker naar smaak, chilivlokken , sjalotje en zout.

 

Heerlijk met de frisse komkommersalade 😍.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0