· 

PULLET JACKFRUIT


Jonge jackfruit is te koop bij de toko en AH. Het is belangrijk dat je jonge jackfruit koopt op water. Op siroop bestaat ook, maar dan is het van rijpe jackfruit en zoet. Foute boel voor pulled “pork”. Op YouTube heb ik veel inspiratie opgedaan en nu mijn fantasie de vrije loop gelaten. Mijn moedertje, die heeeeerlijk kan koken en maar niet begreep dat ik daar niks van wilde weten, zegt altijd:”Koken is je fantasie gebruiken en durven”. Oké ma, daar gaan we dan 😃. Genoeg gekletst....

 

INGREDIENTEN VOOR 6 PORTIES:

 

* 2 blikken JONGE jackfruit (á 565 gr)
* 2 gesnipperde uien
* 2 uitgeperste knoflooktenen
* 3 el zoete ketjap (ABC)
* 2 tl sriracha saus
* 2 el tomatenketchup 
* 1/2 tl vloeibare rookaroma (online gekocht)
* 100 cc water

 

1) Giet de blikken jackfruit leeg in een vergiet en dep ze droog met een schone theedoek.

 

2) Bak de uien in een beetje olie totdat het glazig wordt. Voeg de jackfruit toe en bak even mee.

 

3) Voeg in een kom de overige ingrediënten toe en roer goed door en schenk het bij de jackfruit en ui. Ooooooh die geur 🤤.

Doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten pruttelen.

 

4) Verwarm de oven voor op 200 graden en maak na die 20 minuten de jackfruit los met 2 vorken totdat je pulled jackfruit hebt. 

 

5) Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de pulled jackfruit uit. Nog 20 minuten in de oven doen en af en toe omroeren.

 

Wij hebben er bolletje bij gegeten met gebakken ui.

 



Reactie schrijven

Commentaren: 0