· 

VEGAN SUSHI


Ken je dat? Voordat je ‘s morgens je ogen open doet al zin hebben in Sushi 😳? Nou, dat heb ik dus op deze prachtige zondagmorgen.  Dit recept is echt lekker!

 

INGREDIËNTEN:

 

* 5-10 norivellen
* 500 gr sushirijst 
* 750 ml water (de verpakking zegt meer, maar is niet nodig)
* 6 el rijstazijn (ik had alleen maar bruinerijstazijn)
* 4 el suiker
* 1-2 tl zout
* tl mirin
* groenten en/ of fruit en repen gesneden, zoals bijvoorbeeld komkommer, avocado, wortel, mango, bamboescheut....
* bamboe matje om te rollen

 

1) Was de rijst goed! Doe de rijst in een pan met het water, breng aan de kook. Laat de rijst 2 minuten koken en zet daarna het fornuis op middelhoog en laat het nu 5 minuten koken. Zet dan het fornuis op laag (warmhoudplaatje) om nog 8 minuten zachtjes te koken. Loop maar niet weg uit de keuken en zet steeds een wekker! Til nooit de deksel op tijdens het koken! Neem na het koken de deksel van de pan en leg een schone theedoek erover om te voorkomen dat er condens op de rijst valt. Laat de rijst afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur.

 

2) Verwarm in een klein pannetje de suiker, zout, rijstazijn en mirin totdat de suiker en zout zijn opgelost. Laat het niet koken. Daarna afkoelen.

 

3) Doe nadat de rijst en het pannetje met o.a. azijn zijn afgekoeld in een ruime schaal en roer alles goed maar voorzichtig door elkaar.

 

En nu dan de truc waar ik een zooitje van maak......🤦🏽️, dus ik ga het maar niet uitschrijven hoe het moet 😂. Klik op deze link voor de uitleg. https://youtu.be/swGJ2dIu9XE

 

 

Lekker om de sushischijfjes te dippen in Kikkoman sojasaus en een lik wasabi erop, verse gember fijngesneden en zeewiersalade. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0