Dit recept kreeg ik van iemand die hier gek op is. Dat ging ik uiteraard meteen uitproberen en jaaaa hooor, het is heerlijk!
INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PIZZA'S:
PESTO:
* 50 gr pijnboompitten
* 70 gr verse basilicum, enkel de blaadjes. (Ik had aan 1 plant niet genoeg)
* 2 grote knoflooktenen, geperst
* 3 el edelgist
* 50 ml olijfolie, of meer voor wat minder dikte
* Een scheut citroensap
* zout naar smaak
De pesto 🌱
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Doe ze samen met basilicum, knoflook en edelgist en olijfolie in een keukenmachine of blender. Maal alles tot een pasta. Breng op smaak
met zout en citroensap.
BONENPASTA:
* 10 gr plantaardige boter of bak en braad
* 2 sjalotjes, gehakt
* 400 gr boterbonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
* 1 takje rozemarijn
* 25 ml olijfolie, of meer voor wat minder dikte
* zout en (versgemalen) peper naar smaak
De bonenpasta 🍀:
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalotjes en 3-4 minuten zacht. Bak de rozemarijn en de bonen 4 minuten mee, tot ze goed heet zijn en beginnen te zweten. Die
geur 😱 yam yam! Doe alles in een kom en voeg de olijfolie toe. Pureer met een
staafmixer tot een pasta en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat de kant en klare bodems. Bestrijk de bodems met de pesto en de bonenpasta. Je kunt de pizza’s nu in 10-12 minuten bakken. Ik beleg ze met groenten naar smaak en dan iets langer in de oven.
Tijdens het schrijven van recepten of het koken ervan gaat soms ineens mijn fantasie met mij aan de haal 🤪. Daarom missen er soms ingrediënten op de foto of voeg ik het bij nader inzien toch
niet toe.
Wees gewoon lekker creatief 😉.
Smijten maar met die potten en pannen 🍴🥣 👩🏽🍳👨🏽🍳.
Reactie schrijven