· 

SPERZIEBONEN IN HOISINSAUS


Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je niet perse voor naar de afhaal. Je kunt het heel makkelijk zelf, mits je de juiste ingrediënten in huis hebt natuurlijk...

 

INGREDIËNTEN VOOR 3-5 PORTIES:I

 

* 1 kg sperziebonen
* 250 gr tofu, in plakjes of vierkantjes, droog deppen 
* olie om in te bakken
* 1 tl gemberpoeder of vers
* 3 tenen gehakte knoflook
* 2 uien in halve manen gesneden 
* 2 el sherry kookwijn/rijstwijn
* 2 tl srirachasaus of naar smaak
* 2 el hoisinsaus
* 1 el misopasta
* 2 tl sesamzaadolie
* 1 tl suiker
* 1/2 kopje water 
* 1 eetlepel maïszetmeel
* 2 bouillonblokjes

 

1) Doe voor de saus de kookwijn/rijstwijn, srirachasaus, hoisinsaus, misopasta, sesamolie, suiker en water in een kom.

 

2) Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg er 2 bouillonblokjes aan toe. Zodra het water kookt mogen de sperziebonen erbij. Beter in 3 of 4 keer, anders koelt het water te veel af. Kook ze ongeveer 3 minuten. Haal ze eruit met een schuimspaan en leg ze in een vergiet. Bewaar het bouillon.

 

3) Verwarm een wok goed heet. Voeg wat olie in de pan en bak de tofu goudbruin. Neem ze uit de pan en zet apart. Zorg dat er ongeveer 3 el olie in de wok blijft zitten.

 

4) Bak de uien glazig in de olie. Als ze wat beginnen aan te branden kun je wat bouillon toevoegen. Doe de gember en knoflook erbij en roerbak enkele seconden mee. Voeg vervolgens sperziebonen en de tofu toe. Roerbak goed door 👩🏽🍳👨🏽🍳. Het kommetje met de saus kan er nu bij. Blijven roerbakken.

 

Om de saus dikker te maken, klop je 1-2 eetlepel maizena en 2-4 eetlepels water in een kom en voeg je langzaam aan je roerbakken toe tot het de juiste dikte heeft.

 

Wij eten het vandaag met rijst.

 

 

Eetsmakelijk 🍽.


Reactie schrijven

Commentaren: 0