Aardappels zijn wij niet gek op. Als ze gekookt worden vinden wij het maar saaie meelballen, maar je kunt er veel meer mee doen...
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 4 grote aardappels
* 1 blik van 400gr zwarte bonen, uitlekken en afspoelen
* 1 ui
* tenen knoflook
* 1 el cajunkruiden of kruiden naar keuze
* 6 verse tomaten in blokjes gesneden
* 15 zongedroogde tomaten, laten weken in heet water
* 100 rauwe cashewnoten, 4 uren laten weken in water
* 1/5 citroen
* 3 avocado’s, ontpit en uitgehold
* limoen
* chilivlokken en zout naar smaak
* olijfolie
* optioneel 2 el edelgist en 1 el ahornsiroop
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Maak de aardappels schoon onder de kraan. Niet schillen! WikkeL iedere aardappel in aluminiumfolie, laat de bovenkant open. Zet voor 60-70 minuten in de oven. Laat ze naderhand afkoelen.
2) Laat de zongedroogde tomaten en cashewnoten goed uitlekken. De zongedroogde tomaten kunnen in reepjes gesneden worden.
3) Doe in een keukenmachine de ui en knoflook en maal ze fijn. In een pan wat olijfolie doen om de ui en knoflook te bakken. De zongedroogde tomaten even mee roerbakken. De (cajun)kruiden kunnen erbij. Roerbakken totdat de geur ervan vrij komt. De zwarte bonen toevoegen en roeren. Dan de tomatenblokjes erbij en weer roeren.
4) Doe ondertussen in de keukenmachine de avocado’s, uitgeknepen limoen, chilivlokken en zout naar smaak. Mix tot moes.
5) Snijd de afgekoelde aardappels doormidden en hol ze heel voorzichtig uit. De schil gaan we gebruiken om te vullen. De binnenkant van de aardappel kan in de pan met bonen. Bak ze lekker mee.
6) Vet een ovenschaal in met wat olie. Of leg bakpapier op een bakplaat. Leg daar de aardappelschillen op. Vul ze met de inhoud van de pan. Zet ze voor 10 minuten in de oven.
7) In de schoongemaakte keukenmachine kunnen nu de cashewnoten en uitgeknepen citroen tot moes gemixt worden tot een dikke yoghurt. Eventueel verdunnen met water of plantaardige melk. Persoonlijk vond ik het wat saai ☺️. Heb er 1 el edelgist ingedaan en 1/2 el ahornsiroop.
8) Haal de gevulde aardappel uit de oven en verdeel ze over de borden. Doe er de avocadomoes op en daarna de cashewnotenmoes.
Wij eten het vandaag met een frisse salade erbij. De ui op de salade heb ik een paar uur in azijn met suiker en zout gelegd. Worden ze wat slapper van en niet meer zo scherp van smaak.
Reactie schrijven