· 

TJAP TJOY


Tjap Tjoy is eigenlijk eenvoudig zelf te maken. Net als veel andere Aziatische gerechten. Kijk maar naar de kok als je uit wokken gaat.....

 

INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:

 

* 350 ml groenten bouillon
* 400 gr Chinese groenten, gesneden
* 250 gr champignons, gesneden
* 1 grote ui, in halve plakken gesneden
* 125 gr baby mais, gesneden
* 2 tenen knoflook, uitgeperst
* stukje gember naar smaak, klein gesneden
* 2 el sojasaus
* 2 el rijstwijn of sherry
* 1,5 tl misopasta
* 1,5 el (kokos)suiker
* 1 el maizena opgelost in 3 el water
* paar druppels sesamolie naar smaak

 

1) Bak de ui, knoflook en gember. Voeg af en toe bouillon toe tegen het aanbranden.

 

2) Voeg de champignons toe met af en toe wat bouillon en daarna de overige groenten.

 

3) De sojasaus, rijstwijn, misopasta en suiker kan erbij. Blijf steeds wat bouillon toevoegen.

 

4) Als alle bouillon in de wok zit kan het kommetje met de maizena opgelost in water erbij. Blijf goed roeren, totdat de maizena begint in te dikken.

 

5) Wat druppels sesamolie erbij en eventueel wat sesamzaad en opscheppen maar 😃.

 

Eetsmakelijk!

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0