Pilaf vonden wij erg lekker toen we omni’s waren en eenvoudig om te maken. Het recept, wat mijn moeder ooit van een collega heeft gekregen ruim 25 jaar geleden, heb ik geveganiseerd.
INGREDIËNTEN VOOR 4-5 PORTIES:
* 320 gr kipstuckjes, iets kleiner gesneden
* 2 grote uien, in halve ringen gesneden
* 3 (punt)paprika’s, in reepjes gesneden
* 250 gr champignons, gesneden
* 2 tenen knoflook, geperst
* 70 gr tomatenpuree
* 4 el lepels zoete ketjap (merk ABC is heerlijk)
* sambal of sriracha naar smaak
* 1 groot blik halve perziken op siroop, in blokjes gesneden
1) Giet het blik met de perziken af. Vang de siroop op!! Dit gebruiken we om te bakken ipv olie.
2) Bak de kipstuckjes aan totdat het wat verkleurd.
3) Voeg de uien en knoflook toe met een beetje van het perziksiroop tegen het aanbranden. Roeren....
4) De champignons en paprikareepjes toevoegen met de tomatenpuree. Roeren, roeren, roeren....
5) De overige ingrediënten kunnen erbij en de rest van de perzikkensiroop. Ruikt lekker hè 😍.
Wij eten het graag met rijst en kroepoek. Kroepoek 😲??? Dat kan niet meer......🦐🦐🦐 Welke kroepoek is vegan eigenlijk 🤔.......??? Dus ik nog apart voor de kroepoek naar AH gegaan. Genoeg plantaardige opties.... (zie foto).
Reactie schrijven