· 

AARDAPPEL/GROENTENSCHOTEL MET ZOETE KETJAP


Dit recept heb al erg lang en het viel bij verschillende visite goed in de smaak (toen nog met gehakt). Nu heb ik hem geveganiseerd en het is nog lekkerder 😍😍😍.

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:

 

* 1 kg geschilde iets kruimige aardappels
* 2 winterpenen, klein gesneden
* 2 (punt)paprika’s, in reepjes gesneden
* 2 aubergine, in reepjes gesneden
* 2 volle handen oesterzwammen, gesneden
* 2 tenen knoflook, geperst
* 70 gr tomatenpuree
* 10 el zoete ketjap
* 150 ml sojamelk, ongezoet
* peper en zout naar smaak
* edelgist

 

1) kook de aardappels samen met de helft van de wortels

 

2) verwarm de oven voor op 200 graden

 

3) bak de overige wortels in wat plantaardige bak en braad totdat ze wat zacht worden

 

4) doe de aubergine, paprika en oesterzwammen erbij en roer totdat deze ook zacht worden

 

5) de tomatenpuree, ketjap en knoflook erbij en roeren totdat de groenten de kleur van de ketjap en tomatenpuree goed opgenomen hebben. Voeg eventueel wat peper en zout toe

 

6) giet de gekookte aardappels en wortels af en giet de sojamelk erbij. Pureer met een aardappelstamper. Voeg eventueel wat zout toe

 

7) spray een ovenschaal in met wat olijfolie en schep de helft van de aardappelpuree erin. Dan het groentenmengsel erover verdelen en daarover weer de andere helft van de puree. Strijk iedere laag glad met de onderkant van een lepel.

 

8)strooi edelgist naar smaak erover en dek de schaal af

 

9) zet de schaal voor 30 minutenin de oven

 

Eetsmakelijk!

 

 



Reactie schrijven

Commentaren: 0