De spaghetti die ik altijd maakte heb ik geveganiseerd. Yammie, best lekker geworden en veel voedzamer...
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 300 gr spaghetti, ongekookt
* 1 ui, fijn gesneden
* 2 tenen knoflook, uitgeperst
* 1 hele courgette, gesneden
* 2 (punt)paprika’s, gesneden
* 100 gr oesterzwammen, gesneden
* handje spinazie
* 2 blikken à 400 ml tomatenblokjes in basilicum/ui/knoflook (Lidl)
* 1 blik van 310 gr bruine linzen, uitgelekt en afgespoeld
* 1 klein blikje ananas op sap, in blokjes gesneden
* 2 el Italiaanse kruiden
* plantaardige geraspte kaas
1) kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, spoel daarna af met koud water
2) bak de ui en knoflook in olie , water of bouillon, totdat de ui glazig wordt
3) voeg de courgette en paprika toe en roerbak totdat ze slapper worden en voeg de oesterzwammen toe
4) de tomatenblokjes en linzen kunnen erbij. Laat het geheel een minuut of 15 zachtjes koken
5) voeg op het laatst de spinazie toe, roer om. Voeg eventueel peper, zout en wat suiker toe...
6) schep wat spaghetti op een bord, dan de saus. De koude ananas erover en dan de lekkere nieuwe vegan geraspte kaas.
Oooooh jammie!!!
Eetsmakelijk 😍
Reactie schrijven