Deze soep is zo vol van smaak en vult enorm! Laag in calorieën, dus als je wat buiten je boekje bent gegaan is deze soep echt een aanrader...
INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:
* 400 gr kikkererwten, gekookt
* 400 gr linzen, gekookt
* 400 gr tomatenstukjes uit blik
* 500 ml gezeefde tomaten
* 4 tenen knoflook, uitgeperst
* 1 kleine ui, fijn gesneden
* 2 tl kaneel
* 1 bouillonblokje, opgelost in 1 liter heet water
* 2 stengels bosui, in ringen gesneden
* 10 cherry tomaten, in partjes gesneden
* 2 el gedroogde selderij
* 4,5 el suiker
* peper en zout naar smaak
1) Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hier de knoflook, ui en kaneel
2) Giet de linzen en kikkererwten af. Voeg alle linzen en 2/3 van de kikkererwten toe aan de pan en bak voor 3 minuten mee.
3) Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en roer kort door. Voeg ook 1 liter water met het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook. Zet dan het vuur laag en pureer de soep met de staafmixer tot een grof geheel.
4) Snijd de bosui in ringen en de cherrytomaatjes in partjes. Houd van beiden een handje achter voor de garnering en voeg de rest samen met de overgebleven kikkererwten en selderij toe aan de soep. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
5) Voeg peper, zout en eventueel suiker naar smaak toe. Schep een lekkere volle kom soep op en garneer met wat cherrytomaten en bosui.
Wij eten het met Turks brood rijkelijk besmeerd met Creamy van Violife 🙃
Eetsmakelijk!
Reactie schrijven