Met pizza kan je zoveel kanten op. Heb je nog restjes groenten over van de dag ervoor? Leg het op een bodem van (bladerdeeg), saus er over en je kunt smullen...
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
ROOK"KAAS"SAUS:
* 35-40 gr rauwe cashewnoten
* 250 ml gekookt water
* 1/4 tl liquid smoke
* 1/2 tl Keltisch zeezout, of naar smaak
* 1 el tahin
* 2 el tapiocameel
* optioneel 2 flinke el edelgist (ik vind dat zo lekker 😊)
PLAATPIZZA:
* 2 pakjes bladerdeeg of bladerdeeg op een rol (AH)
* 1 blik tomatenblokjes of tomatensaus
* groenten naar keuze
* vegan strooikaas
1) week de cashewnoten minstens 15 minuten in het gekookte water
2) laat het bladerdeeg ontdooien. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak op de bakplaat een pizzabodem door de velletjes deeg naast elkaar te leggen en aan de randjes een beetje samen te kneden.
3) bestrijk de bodem met tomatensaus of sojaroom – de rand laat je natuurlijk vrij - en verdeel de groenten en eventueel vegan kaas over de pizza.
4) doe alle ingrediënten voor de rook"kaas"saus in een blender en maal tot een gladde moes
5) verwarm de moes in een anti aanbak pan totdat de tapiocameel begint in te dikken tot een gesmolten kaas
6) schenk saus over de pizza en zet het in de oven en bak tot het bladerdeeg goudbruin is.
Reactie schrijven