· 

ANDIJVIESTAMPPOT MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN WALNOTEN


Gewoon een keer wat anders, maar wel een lekkere combinatie zo hoor...

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES: 

 

* 1 kilogram aardappelen, geschild en in blokjes
* 1 tl Italiaanse kruiden
* ½ tl chilivlokken
* 250 ml haverroom
* 300 gram andijvie
* 1 pot zongedroogde tomaatjes, afgegoten en gesneden
* 100 gram gebroken walnoten
* peper en zout naar smaak

 

1) Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af.

 

2) Doe de aardappelen met de kruiden in een pan of kom en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Doe er steeds een beetje haverroom bij, totdat je een fijne, gladde puree hebt.

 

3) Roer de andijvie en zongedroogde tomaatjes erdoor en verwarm nog een paar minuten door.

 

 

4) Bestrooi voor het serveren met de walnoten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0