Eerder had ik nog nooit van edelgist gehoord, maar wat is dit lekker. Het maakt gerechten vol van smaak en het is een goed vervanger voor kaassmaak. Deze saus is gewoon heerlijk!!
INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:
SAUS:
* 35 gr edelgist
* 35 gr bloem
* 1 teen knoflook, uitgeperst
* 2 tl uienpoeder
* 1/4 tl Keltisch zeezout
* snufje kurkuma
* 600 ml bouillon
* 1 tl mosterd
PASTA:
* 250 gram (volkoren) macaroni, ongekookt
* 1 broccoli, klein gesneden
* 100 gr (diepvries) doperwten
* 1 ui, klein gesneden
* 250 gr champignons, fijn gesneden
* verse peterselie ter garnering
1) Snijd de broccoli in roosjes en stoom deze in 8 minuten gaar. De pasta moet ook ongeveer 8 minuten koken, dus je kan makkelijk de broccoli hierboven stomen!
2) Bak de ui in wat plantaardige boter of blus steeds af met de bouillon. Voeg nadat de ui glazig is de champignons en de knoflook toe.
3) Doe de edelgist, bloem, knoflook en uienpoeder, zout en kurkuma erbij en roer even om.
4) Voeg de bouillon toe en roer goed door totdat de klontjes eruit zijn. Doe de doperwten erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken totdat het iets indikt. Voeg op het einde de mosterd toe en meng dan alles door elkaar.
5) Schep op een bord wat pasta. Daarop de broccoli en dan de saus erover.
Versier het met de peterselie en je hebt een feestje!!
Het was heerlijk 😍!
Reactie schrijven