Wij vonden de edelgistsaus zo lekker dat ik hem nog een keer gemaakt heb, maar dan met andere groenten en alles door elkaar geroerd. Ooooh jammie, blijft heerlijk die saus.... Zelfs zonder de mosterd die ik helemaal vergeten was 🤦🏽♀️.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 35 gr edelgist
* 35 gr bloem
* 1 teen knoflook, uitgeperst
* 2 tl uienpoeder
* 1/4 tl Keltisch zeezout
* snufje kurkuma
* 600 ml bouillon
* 1 tl mosterd (‼️)
* 200 gram (volkoren) macaroni, ongekookt
* 2 paprika’s, klein gesneden
* 2 courgettes, klein gesneden
* 200 gr (diepvries) doperwten
* 2 uien, klein gesneden
* 250 gr champignons, fijn gesneden
1) Bak de paprika en courgettes en zet aan de kant. Kook de macaroni en spoel af met koud water.
2) Bak de ui in wat plantaardige boter of blus steeds af met de bouillon. Voeg nadat de ui glazig is de champignons en de knoflook toe.
3) Doe de edelgist, bloem, knoflook en uienpoeder, zout en kurkuma erbij en roer even om.
4) Voeg de bouillon toe en roer goed door totdat de klontjes eruit zijn. Doe de doperwten erbij. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes koken totdat het iets indikt. Voeg op het einde de mosterd (‼️) toe.
5) Voeg de macaroni, paprika/courgettemengsel door de saus en roer goed om.
Lekker met olijfjes 😍!
Reactie schrijven