Best een lekkere combinatie deze soep met notenpasta. Er zit zoveel verschillende smaken is. Probeer het eens uit en je zult begrijpen wat ik bedoel...
INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:
* wat kokosolie om in te bakken
* 2 uien, fijngesneden
* 4 tenen knoflook 🙊😃, fijngehakt
* 2 cm gemberwortel, fijngesneden
* 1 rode chilipeper in ringen of wat chilivlokken, sriracha...
* 2 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
* 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
* 1 el gedroogde koriander of ketoembar (korianderpoeder)
* 1 litergroenten bouillon
* 6 el notenpasta
* optioneel wat korianderblaadjes ter garnering
1) verwarm de kokosolie in een pan en bak de uien glazig
2) voeg de knoflook, chili en gember toe en bak deze even mee
3) zet de warmtebron lager en voeg de zoete aardappelblokjes, tomatenblokjes, koriander, bouillon, notenpasta toe en laat het 20 minuten zachtjes koken totdat d aardappel zacht is.
4) pureer de soep met een staafmixer. Klaar!!
NOTITIE: ik had nu niet genoeg noten pasta en heb het aangevuld met pindakaas. De koriander heb ik 50/50 gedaan. De helft gedroogde en de helft ketoembar.
Reactie schrijven