We eten nu 4 maanden plantaardig en steeds kom ik “chili SIN carne” tegen, ik ken alleen “chili CON carne”. Ik ken geen Spaans, maar Google wel. Sin carne = zonder 🐄🐖🐓🦃, nou dan is con carne wel duidelijk.....Zo 2017!
Een verdwaalde courgette heb ik toegevoegd...en oja, champignons vind ik er gewoon heerlijk bij chili.
INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:
* wat bouillon of olie om in te bakken
* 3 paprika’s, in halve repen
* 2 uien, in halve ringen
* 1 winterpeen, klein gesneden
* 1 courgette, klein gesneden
* 1 tl chilikruiden of vlokken
* 1 tl komijnpoeder
* 1 tl korianderpoeder
* 1 el cacaopoeder
* 1 tl kaneelpoeder
* 3-5 tenen knoflook 😍, uitgeperst
* 50 gr (licht)bruine basterdsuiker
* groot blik jonge capucijnes of andere bonen, afgespoeld
* 1 blikje mais
* 2 blikken tomaten blokjes
* peper en zout naar smaak
Ik heb altijd wat bouillon in de koelkast staan om in de bakken. Je kunt ook olie gebruiken uiteraard.
1) bak de uien glazig tot licht bruin. Blus steeds was af met de bouillon tegen het aanbranden.
2) voeg de wortels toe en dan steeds wat van de andere groenten toevoegen.
3) de kruiden en de suiker mogen erbij en nadat ze mee geroerbakt zijn kunnen de tomatenblokjes, bonen en mais erbij.
4) zet de warmte bron zachtjes en laat het 30 minuten tot een uurtje pruttelen totdat het vocht verdampt is en de chili een goede dikte heeft.
Lekker met tortilla chips. Wij hebben het met gekookte rijst gegeten, omdat we dat nog over hadden. De volgende keer zal ik wat stukjes ananas toevoegen. Lijkt me erg lekker erbij...
Eetsmakelijk!
Reactie schrijven