De zoete aardappel, daar kan je zoveel lekkere recepten mee maken. Zo ook hier met schil en al eet je het op, zooooo lekker!
INGREDIËNTEN VOOR 3 PORTIES:
* 3 grote zoete aardappels, schil gewassen
* 2 tenen knoflook, geperst of fijn gesneden
* 1 rode peper, fijn gesneden
* 1 limoen uitgeperst of zonder schil gepureerd
* 1 blik van 400 gr. zwarte bonen of andere bonen, uitgelekt en afgespoeld
* schaaltje doperwten
* 75 gr maïs
* 1,5 tl paprikapoeder
* 1/2 tl komijnpoeder
* 1-2 lente-ui, gesneden
* verse koriander of selderijblad naar smaak, fijn gesneden
* zout en peper naar smaak
* 2 avocado's in stukjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1) Was de schil van de zoete aardappels en snijd ze doormidden. Leg ze op een rooster of met ovenpapier bedekte bakplaat. Bak ze 50-60 minuten in de oven. Gewoon zonder zout en olie 🙃.
2) Haal ze uit de oven en lepel ze voorzichtig leeg in een kom. Leg de jasjes terug op de bakplaat of rooster en zet ze nog 10 minuten in de oven om het knapperig te krijgen.
3) Voeg in de kom met de zoete aardappelpuree de overige ingrediënten en roer goed door.
4) Vul de jasjes met de inhoud van de kom. Leg de stukjes avocado erboven op en garneer eventueel met de koriander of selderijblad.
Wat ook lekker is? Om van die avocado's een guacamole te maken en dat er over te doen.
Reactie schrijven