· 

PEPERNOTEN KWARKTAART MET KERSEN


Mijn schoonmoeder is jarig en zij vroeg mij om 1 vegan taartje te maken voor ons 3. “Waarom niet vegan taartjes maken ook voor de andere visite, zodat er geen onderscheid is?” Dusssssss, ik heb de handen uit de mouwen gestoken en heb 4 taarten gemaakt 🤗; 2 rijstevlaaien, 1 pepernoten-kwarktaart met kersen en 1 bananen-chocolade-karamel kwarktaart. Alle recepten te vinden in deze blog...

 

INGREDIËNTEN VOOR EEN SPRINGVORM VAN 28 CM DOORSNEDE:

 

* 300 gr pepernoten
* 100 gr plantaardige boter
* 5 gr agar-agar poeder
* 200 ml plantaardige melk
* 100 + 25 gr suiker
* 500 ml Sojayoghurt, ongezoet **
* 3 zakjes vanillesuiker
* 250 ml Alpro sojaroom om te kloppen
* Suiker of agavesiroop naar smaak
* optioneel 1 zakje klop-fix (staat niet op de foto)
* 1 blik kersen van Hak, taart & vlaaifruit
* wat pure chocoladevlokken om te decoreren

 

1) Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de rand in met boter.

 

2) Verkruimel de pepernoten grof in een keukenmachine en kneed de boter er goed door met de hand. Doe het kruimelmengsel op de bodem van de springvorm en druk het aan en glad met je hand. Zet de vorm in de koelkast.

 

3) Verwarm melk met de agarpoeder op in een pannetje. Breng het rustig aan de kook en blijf goed roeren. Als het agarpoeder goed is opgelost kook je het nog even een paar minuten door.

 

4) Voeg 100 gr suiker, vanillesuiker en beetje bij beetje de yoghurt toe en warm dit goed door. Let goed op dat er geen klontjes in zitten! Kook nog even door totdat de suiker is opgelost.

 

5) Intussen klop je de gekoelde soja slagroom in een kom met een 25 gr suiker en klop-fix stijf.

 

6) Giet het yoghurt mengsel in een kom en roer zachtjes zodat het wat afkoelt. Agar stolt al bij 40 graden.

 

7) Spatel de slagroom voorzichtig door de yoghurt. Giet het mengsel in de springvorm en zet in de koeling voor minimaal 2 uur.

 

8) Decoreer de taart met de kersen, pepernoten en bestrooi met de vlokken.

 

** je kunt ook ander plantaardig yoghurt gebruiken, gezoet en/of met een smaakje. Proef dan wel tussendoor of suiker toevoegen nodig is 😉.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0