· 

PLAATPIZZA MET GEGRILDE GROENTEN


Met een plaat pizza zit je niet zo te hannesen met bijvoorbeeld 3 of 4 verschillende pizza's in de oven. Gewoon 1 plaat met een bodem van bladerdeeg en heel veel groenten! 

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 BAKPLAAT

 

* 1 rol vegan bladerdeeg
* olijfolie (in een sprayflesje)
* 200 g hummus 
* el 2 el za'atar
* 1 courgette in halve manen gesneden
* 1 aubergine, in halve manen gesneden
* 2 paprika’s, in halve repen gesneden
* 2 rode ui, in halve manen gesneden
* 200 gr cherrytomaat, gehalveerd
* 250 gr champignons, gesneden
* 150 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
* 2 tl ras el hanout
* 30 gr pijnboompitjes, geroosterd zonder olie
* blikje ananasstukjes, nog kleiner gesneden
* peper en zout naar smaak

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

 

1) Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden groenten daar over. Spray wat van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Zet voor 25 minuten in de oven. Tussendoor even omscheppen.

 

2) Meng de kikkererwten met de ras el hanout kruiden.

 

3) Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verspreid de hummus met de helft van de za'atar kruiden over het bladerdeeg.

 

4) Zet de oven nu op 200 graden. Verdeel de gegrilde groenten over de hummus en verdeel ook de cherrytomaat, ananas en kikkererwten hierover. Bestrooi met de rest van de za’atar, peper en zout.

 

5) Bak de hummus plaattaart in ongeveer 25 a 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.

 

6) Bestrooi de taart met de pijnboompitjes en snijd in stukken.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0