· 

KNAPPERIGE TOFU IN PITTIGE SAUS


Tofu is ook zoveel zijdig. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Gebakken tofu is 1 van mijn favorieten. Ik zag dit recept en moest het uitproberen...

 

INGREDIËNTEN VOOR 3 PORTIES:

 

* 500 gr tofu 
* wat maïsmeel
* zonnebloemolie om in te bakken

SAUS:
* 250 ml jus d orange
* 100 gr zoet chilisaus
* 3 el sojasaus
* 1/2 tl sriracha of meer voor meer scherpte 🌶
* 2 limoenen, uitgeknepen
* 3 tenen knoflook, uitgeperst

GARNERING:
* lente ui, in ringen gesneden
* wat rauwe sesamzaadjes

 

1) Snijd te tofu in patatrepen en bestrooi ze met de maïsmeel. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de tofu goud en knapperig. Haal ze uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier.

 

2) Doe alle ingrediënten voor de saus in een andere koekenpan en breng aan de kook. Laat het lekker indikken, niet te dik zoals ik deed (probeerde te multi tasken....ging niet 🤦🏽️).

 

3) Voeg, als de saus mooi is ingedikt, de tofu toe. Roer voorzichtig zodat alle tofu bedekt is met de saus.

 

Wij aten het met gekookte rijst. Tofu erop met wat lente ui en sesamzaadjes er over. Lekker met een komkommer/ui atjar 😍.

OPMERKING: de volgende keer zal ik de limoenen weg laten. Ik vond het té fris smaken 😊.

 

 

Recept van Bosh: https://youtu.be/L3KBfiC_qnE


Reactie schrijven

Commentaren: 0