· 

EXOTISCHE POMPOENSOEP


Veel oranje ingrediënten vandaag 🙃. Pompoensoep met pit! Op een gure herfstdag is dat best welkom...

 

INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:

 

* 1 (zoete) aardappel, wassen en in blokjes snijden
* 3 wortels, wassen en in stukjes snijden
* 1 kleine oranje pompoen, wassen en in stukjes gesneden
* 2 liter bouillon 
* 2 laurierblaadjes
* 100g rode linzen, gewassen
* salie naar smaak (het hele bakje dus 😍, 15 gr), gesneden
* 3 cm gember, geraspt
* 1 tl chili vlokken
* 15 gr kokos van een blok, naar smaak
* optioneel 2 tl misopasta

 

1) Was alle groenten en snijd ze in stukken met schil en al.

 

2) Bak ze in een ruime soeppan in wat olijfolie.

 

3) Voeg het water of bouillon, larierblaadjes, linzen en chili vlokken toe en breng aan de kook. Laat het 30-40 minuten gaar koken.

 

4) Haal de laurierblaadjes eruit en voeg gember en salie en eventueel misopasta toe en laat nog een paar minuten koken.

 

5) Pureer alles tot moes met een staafmixer. Breng wat stukjes kokos naar smaak toe voor meer romigheid 😊.

 

Lekker met stokbrood. Eetsmakelijk!


Reactie schrijven

Commentaren: 0