· 

RODE RATATOUILLE RISOTTO


Met risotto kan je ook alle kanten op! Het is wel een kunstje om de rijst perfect te krijgen. Dit keer was het bij mij perfect gelukt, al zeg ik het zelf...

 

INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:

 

* 1 aubergine, in blokjes gesneden
* 1 courgette, in blokjes gesneden
* 4 tomaten, in blokjes gesneden
* olijfolie 
* 1 grote rode ui, fijn gesneden
* 2 teentjes knoflook, uitgeperst
* 5 zongedroogde tomaten in olie of geweekt in heet water (ongeveer 50 gr)
* 2 takjes verse rozemarijn 
* 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
* 900 ml bouillon 
* 2 el tomatenpuree 
* 225g risotto rijst 
* 125 ml rode wijn 
* 1,5 el plantaardige boter 
* 2 el pijnboompitten
* eventueel handvol verse basilicumblaadjes ter garnering

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

1) Leg aubergine, courgette en tomaten op een met bakpapier bekleedde bakplaat, spray ze met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak ze in de oven in ongeveer 40 minuten.

 

2) Bak de ui in wat bouillon of olie glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. De rozemarijn, tijm, zongedroogde tomaten en tomatenpuree kunnen er bij en bak ze nog 4-5 minuten mee.

 

3) Doe de risotto rijst in de pan en bak deze even en blus af met de rode wijn en wacht totdat de rijst de wijn heeft geabsorbeerd. Ga dan verder met beetje bij beetje de bouillon toe te voegen. Wacht hierbij ook steeds tot de bouillon is geabsorbeerd voordat je meer bouillon toevoegt (misschien heb je niet alles nodig). Ga door totdat de rijst nog net niet gaar is. Af en toe proeven tussendoor.

 

4) Bak de pijnboompitjes in een pan zonder olie een beetje bruin en zet aan de kant en haal de rozemarijn uit de risotto.

 

5) Haal de geroosterde ratatouille-groenten uit de oven, voeg ze bij de risotto (samen met al hun sappen). Roer tot de rijst net gaar is. Verwijder de pan van het vuur en voeg toe de boter toe.

 

Smul smakelijk 💚

 

 

OPMERKING: geen idee of de wijn veganistisch is. Ben geen (wijn) drinker en heb de tip opgevolgd om dan biologische wijn te kopen, omdat de kans groter zou zijn dat het veganistisch is... Mijn excuses als blijkt dat dit geen vegan wijn is.


Reactie schrijven

Commentaren: 0