· 

KOFFIEBROODJES MET BANKETBAKKERSROOM


🍮🧁🍰🌱🎂🥧🥮 ZOETE VRIJDAG 🥮🥧🎂🌱🍰🧁🍮

 

Koffiebroodjes met pudding, dat is toch gewoon lekker bij de koffie en helemaal niet moeilijk om te maken...

 

INGREDIËNTEN VOOR 10-12 BROODJES
* 1 rol verse bladerdeeg
* 100 gr gewelde rozijnen
* abrikozenjam (beter geen light jam 😉)

 

BANKETBAKKERSROOM:
* 400 ml ongezoete sojamelk
* 50 gr custard
* 75 gr suiker
* 1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

 

1) breng 2/3 van de melk aan de kook met de suiker en vanille. De andere 1/3 melk voeg je toe aan de custard en roer goed door totdat de klontjes weg zijn. Zodra de melk kookt schenk je voorzichtig het custardmengsel erbij. Goed kloppen meteen garde. Zet de warmtebron uit.

 

2) doe de room in een kom en dek de room af met huishoudfolie om vliesvormig te voorkomen. Zet de kom weg en laat het goed afkoelen!

 

3) zodra de room is afgekoeld verwarm je de oven voor op 160 graden.

 

4) giet de rozijnen af en rol het bladerdeeg uit op het aanrecht.

 

5) schep de room op het bladerdeeg en smeer uit. Laat 2 cm ruimte vrij aan de lange kanten van het deeg. Strooi de rozijnen er over uit.

 

6) rol de lange kant van het deeg voorzichtig op en snijden ongeveer 10-12 stukken.

 

7) leg de ronde stukken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 30-45 minuten af.

 

8) haal de broodjes uit de oven en smeer ze rijkelijk in met de abrikozen jam.

 

 

Bakje koffie of thee erbij en geniet!


Reactie schrijven

Commentaren: 0