Wat een mooie herfstdag! Daar past toch een heerlijk warm soepie bij......😃. De smaak van Chinese tomatensoep vind ik heerlijk, maar staat vaak stijf van de suiker. Met veel minder suiker, of beter zonder suiker, zijn de overige ingrediënten ook goed te proeven...
INGREDIËNTEN VOOR 2,5 LITER SOEP:
* 1,5 liter bouillon
* 2 x 500 ml gezeefde tomaten
* 1 grote of 3 kleine uien, fijngesneden
* 2 tenen knoflook, geperst
* 2 cm verse gember, geraspt **
* 100 gr rode linzen
* 100 gr taugé
* 2 el suiker
* 2 el zoete ketjap (bijvoorbeeld ABC ketjap)
* 2 el azijn
* 1/2 - 1 tl sriracha saus
* 50 gr noodles of vermicelli
* 2 bosuien, in ringen gesneden
* stuk van 20 gr kokosbloc of naar smaak
1) bak de ui en blus steeds af met bouillon totdat het glazig is.
2) voeg de knoflook, gember toe en roer. Blus af met de gezeefde tomaten, azijn, ketjap.
3) de linzen, suiker, sriracha en de bouillon kan er bij. Roer goed door en zet de warmte bron laag. Laat het 20 minuten koken.
4) pureer de soep met een staafmixer en voeg de noodles of vermicelli toe en kook in 8 minuten of totdat het gaar is.
5) zet de warmtebron uit en doe de taugé erbij en laat het wat zacht worden. Proef de soep en voeg een steeds een beetje van het bloc kokos toe totdat je de gewenste smaak hebt.
6) garneer met de lente-ui
Eetsmakelijk!
** ik snijd een hele gemberwortel in stukken van 2-3 cm en bewaar ze in de vriezer. Heb ik een stuk nodig dan rasp ik de gember bevroren. Eenmaal ontdooid dan is het te zacht om te raspen, maar wel weer lekker om er schijfjes van te snijden om thee van te maken 😍.
Reactie schrijven