Met nasi goreng kan je zo lekker variëren met kruiden. Dus je zult verschillende versies van nasi voorbij zien komen...
INGREDIËNTEN VOOR DE BOEMBOEvoor 4 porties :
* 1 el sojasaus (Kikkoman)
* 1 el zoete ketjap (bijvoorbeeld ABC ketjap)
* 3 tl misopasta
* 1 tl sriracha saus
* 1 tl laospoeder
* 1/2 tl komijnpoeder
* 1 tl korianderpoeder
* 1 tl kala namak (zwart zout, smaakt naar ei)
* 3-4 tenen knoflook
* stuk gember naar smaak, geraspt
* 2-4 uien grof gesneden
Tip: Kook de rijst het liefst een paar uur van te voren. Dan krijg je mooie droge nasi ipv een plakkerige massa.
INGREDIËNT NASI GORENG:
* koude gekookte rijst (450 gr ongekookte rijst)
* 2 puntpaprika’s in reepjes gesneden
* een schaaltje doperwten
* 2 lente uitjes en ringen gesneden
1) Doe de uien en knoflook in een keukenmachine en maal fijn en voeg op het laatst de overig ingrediënten voor de boemboe toe.
2) Verhit een wok met anti aanbaklaag en bak de boemboe totdat het geur gaat geven.
3) Voeg de rijst toe en roerbak mee. De groenten kunnen er door. Blijf goed roeren totdat alles goed heet is, je mag een lekker bak geluid horen 😃.
Klaar!
Wij hebben het met zelfgemaakte pindasaus gegeten.
Eetsmakelijk!
Nasi kan je maken met verschillende groenten wat je lekker vind.
Reactie schrijven