De kikkererwtencurry met ananas die ik 2 weken geleden gemaakt had was zo lekker, dat ik er een andere variant op bedacht heb.... Op de foto staat een blok kokos, maar tijdens het koken heb ik besloten om een blik kokosmelk te gebruiken 🤪.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 2 paprika’s, gesneden
* 1 hele broccoli, in roosjes gesneden
* 2 grote of 3 kleine uien, fijn gesneden
* 1 blik kikkererwten, afgespoeld
* 1 blikje mais
* 2 el tomatenpuree
* 8 el edelgist
* 2 tl hot currypoeder
* 1/2 tl chilivlokken
* 1 blik kokosmelk
* 500 ml bouillon
* peper en zout naar smaak
1) bak de ui zonder olie in een wok. Blus af en toe af met wat van de bouillon tegen het aanbranden.
2) voeg de paprika toe en roerbak mee.
3) de currypoeder en tomatenpuree kan erbij en bak even mee.
4) de paprika’s kunnen erbij. Na even te hebben geroerbakt kunnen ook de kikkererwten erbij en de broccoli.
5) de overige ingrediënten mogen erbij, behalve de mais Roer goed door.
6) laat het geheel zachtjes gaar en wat droog koken in ongeveer 30 minuten. Wel af en toe roeren!
7) doe op het laatst de mais er door en eventueel wat peper en zout
Wij hebben het met gekookte witte rijst gegeten, lekkuhrrr!
Reactie schrijven