· 

AMANDEL BANKETSTAAF


 🍮🧁🍰🌱🎂🥧🥮 ZOETE VRIJDAG 🥮🥧🎂🌱🍰🧁🍮

 

Op het journaal of op Facebook (ik weet het niet meer) zag ik een fragment voorbij komen over vegan amandel banketstaaf. Daar moest ik meer van weten...

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 STAAF:
* 1/2 rol verse bladerdeeg
* 150 gr ongebrande amandelen
* 50 gr suiker, tot poedersuiker malen
* 1-2 el water
* beetje plantaardige melk om te bestrijken
* abrikozenjam voor de glans

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

1) doe de amandelen in een keukenmachine en maal het heel fijn. Voeg daarna de suiker en beetje bij beetje het water toe totdat het aan elkaar gaat binden.

 

2) rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.

 

3) haal het soort marsepein uit de keukenmachine en rol tot een mooie worst dat de lengte heeft van het bladerdeeg. Moet je proeven...... 🤫.

 

4) rol het bladerdeeg om het “marsepein” heen dicht en snijd de ander helf er af en bewaar in de koelkast. Of verdubbel de ingrediënten en maak 2 banketstaven. Smeer het deeg in met wat plantaardige melk en prik wat gaten met een vork in het deeg. Bak de staaf in 20 minuten af.

 

5) smeer de staaf met een kwast lekker in met de jam voor een mooie glans 😉

 

Zo smaakvol met zo weinig ingrediënten! 



Reactie schrijven

Commentaren: 0