· 

WOKGROENTEN IN PITTIGE SAUS


Aziatisch eten lijkt zo ingewikkeld, maar als je alles van te voren klaar zet dan staat het binnen 5 minuten op tafel. Kijk en daar houd ik van 😍.

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:


* 2 el (noten)olie
* 250 gr champignons, in plakjes gesneden
* baby mais, in de lengte doormidden snijden
* 1 broccoli in roosjes, voorgekookt
* 1 rode (punt)paprika, in reepjes gesneden
* 1 grote rode ui, in dunne halve ringen gesneden
* 150 gr cashewnoten

 

SAUS:
* 2 el sesamolie
* 4 tenen knoflook, uitgeperst
* 2 cm verse gember, geraspt
* 2 el (bruine)suiker
* 4 el rijstwijnazijn
* 7 el sojasaus
* 2 tl sriracha 
* 2 tl maizena gemengd met 3 tl water

 

EVENTUEEL TER GARNERING:
* sesamzaadjes
* lente ui, in ringen gesneden
* rode peper, in fijne ringen gesneden

 

1) doe alle ingrediënten voor de saus in een kom, behalve de maizena met water, die moeten in een ander kommetje gemengd worden 😉.

 

2) bak de cashewnoten met de ui in de olie totdat de ui wat glazig begint te worden.

 

3) bak de champignons een paar minuten mee en voeg dan de overige groenten toe en roerbak ze mee totdat ze wat slapper worden. Haal ze uit de wok.

 

4) de inhoud van de kom met saus kan in de wok en breng aan de kook totdat het wat begint in te dikken.

 

5) voeg de maizena/watermengsel toe en roer totdat de saus lekker dik wordt. Voeg dan de groenten weer toe en roer goed door.

 

Lekker met rijst en Jakarta kroepoek van Conimex (is vegan 🎉🎊). Garneer met wat lente ui, sesamzaad en als je het nog pittiger wilt hebben, de rode peper.

 

Eetsmakelijk!!

  

Wil je het minder zout maken dan zou ik wat van de eetlepels sojasaus vervangen voor water.


Reactie schrijven

Commentaren: 0