Koolrabi, ooooh wat vind ik deze knollekes lekker. Wat is er dan heerlijker om een grote pan soep te maken voor een leuk druk weekend waarbij koken er bij in kan gaan schieten 🙃. 2 (mid)dagen soep is toch geen straf?
INGREDIËNTEN VOOR RUIM 2 LITER SOEP:
* 2 grote koolrabi’s (1 kg)
* 1 grote aardappel
* 2 uien, fijn gesneden
* 2 tenen knoflook, uitgeknepen
* 150 gr groene linzen, afgespoeld
* 75 gr cashewnoten
* 1,5 liter bouillon
* 2-3 el grove mosterd
* optioneel wat sojamelk of room toevoegen
1) snijd alle groenten in blokjes en bak de uien glazig met steeds een beetje van de bouillon.
2) voeg de knoflook en de groenten beetje bij beetje toe, de linzen en de cashewnoten en bak het mee.
3) schenk de bouillon erbij en laat het geheel een uur zachtjes koken.
4) maak met de staafmixer alles heel fijn en roer daarna de mosterd erdoor.
Lekker met een stokbroodje of een broodje met de nieuwe vegan snijworst van Kips 😍😍😍
Reactie schrijven