· 

TOMATENSOEP MET SPINAZIE EN VLINDERPASTA


Zo’n heerlijke voedzame  soep ook in september gemaakt (lasangesoep). Met wat kleine aanpassinkjes weer een heerlijke soep gemaakt...

 

INGREDIËNTEN 3-4 PORTIES:

 

* 2 rode ui, fijn gesneden
* 3 tenen knoflook. uitgeknepen
* 2 el tomatenpuree
* 1 el gedroogde oregano
* 1 el gedroogde basilicum
* 800 gr tomatenblokjes
* 1,5 liter groenten bouillon
* 100 gr rode linzen, afgespoeld
* 200 gr vlinderpasta of ander pasta
* 3 handen spinazie of naar smaak
* optioneel een beetje suiker toevoegen
* 1 tl sriracha

 

1) Doe in een hete wok de ui (ik gebruik geen olie, maar wat van de bouillon tegen het aanbranden). Voeg de knoflook, tomatenpuree toe. Roer totdat er geur vrijkomt van de kruiden.

 

2) Voeg de gezeefde tomaten toe en roer goed door. De bouillon en de linzen kunnen erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten koken, af en toe roeren.

 

3) Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en voeg dan de gedroogde kruiden toe en de pasta. Kook 10-15 minuten of totdat de pasta gaar is.

 

4) Doe de spinazie erbij en roer goed door. Klaar!!


Reactie schrijven

Commentaren: 0