Voordat wij vegan gingen eten had ik nog nooit een curry gemaakt, maar jeetje wat vinden wij dit lekker zeg! En je kunt er zo lekker mee variëren...
INGREDIËNTEN 3-6 PORTIES:
* 4 kleine zoete aardappels (of 3 medium of 2 grote)
* 1 ui, fijngesneden
* 1 grote teen knoflook, geperst
* verse gemberwortel van ongeveer 2 cm, geraspt
* 1/2 tl gemalen komijnzaad
* 2 tl garam masala (van Jonnie Boer is zonder zout)
* 2 tl kerriepoeder
* 1 pak/blik tomatenblokjes op sap 400 gram
* 1 blik kikkererwten 400 gram
* 1 blik kokosmelk 400 ml
* 300 gr verse spinazie, gewassen
* 60 gr cashewnoten
* 2 tl sriracha
* zout naar smaak
* optioneel, flinke hand koriander, gescheurd
* sap van een halve limoen (uiteindelijk niet gebruikt)
1) schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en kook gaar in 10 minuten en giet af.
2) bak de uien glazig. Gebruik wat bouillon of water tegen het aanbranden.
3) voeg de knoflook en overige kruiden toe en bak mee totdat er geur vrijkomt.
4) blus af met de tomatenblokjes en kook dit een paar minuten mee om de tomaten te ontzuren.
5) de kokosmelk, kikkererwten, zoete aardappel** en spinazie kunnen erbij en laat het 20 minuten pruttelen zodat de saus kan indikken.
6) doe op het laatst de cashewnoten erbij of gebruik ze als garnering. Breng op smaak met sriracha en zout en alsjeblieft ervan houd gebruik je de koriander en wat sap van een limoen.
** ik had het recept niet goed gelezen en had op het laatst de zoete aardappel erbij gedaan en even meegekookt. Vandaar die grote stukken die op de foto te zien zijn. Was ook erg lekker.
Wij hebben het gegeten met gekookte witte rijst. Heerlijk!
Het recept is van: https://www.simplyvegan.nl/vegan-curry-met-kokos-zoete-aar…/
Reactie schrijven