Groentesoep met erwten of erwtensoep met groenten. Toen ik koolhydraatarm at in mijn omni-tijd was ik lid van de FB groep “Door Eten Gezond” en daar heb ik erwtensoep leren maken zonder erwten maar met broccoli. Náh echt? Ja, echt en het smaakte ook gewoon naar erwtensoep, want de smaak komt echt niet door de spliterwten! De soep was heerlijk licht en viel niet zwaar op de maag zoals erwtensoep dat kan doen. Ik maak nu erwtensoep aangevuld met broccoli en uiteraard de rest van de groenten....
INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:
* 2 liter bouillon
* 1 grote broccoli, in roosjes en stam in blokjes
* 350 gr spliterwten, gewassen
* 1-2 winterpeen, in blokjes
* 1 prei, in halve ringen
* 1/2 knolselderij, in blokjes
* 1 grote ui, fijn gesneden (vergeten op de foto 🤦🏽♀️)
* 2 laurierblaadjes
* 2 pakjes vegan roockworst
1) breng de bouillon aan de kook in een groete soeppan en voeg de broccoli toe en kook gaar.
2) pureer de broccoli in de soeppan en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de roockworst. Laat het zachtjes pruttelen, ongeveer 2 uren.
3) kook de roockworst volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd daarna in plakjes
4) haal aan het eind de laurierblaadjes eruit en voeg de roockworst toe. Kook nog even mee en breng de soep op smaak met zout peper oooooofffff sriracha 🤪.
Heerlijk met speltbrood in dikke plakken gesneden, insprayen met olijfolie en wat peper en zout. Paar minuutjes in de oven......oooooooh dit is genieten 😍😍😍!
Reactie schrijven