Deze nasi is heeeeerlijk vol van smaak en met lekker veel verschillende soorten groeten...
INGREDIËNTEN VOOR 5 PORTIES:
* 1 kg gekookte rijst
* 1 el kokosolie (10 gr)
* 2 tenen knoflook, uitgeknepen
* 5 cm verser gember, geraspt
* 1/2 tl chilivlokken of 1 verse rode peper, fijngesneden
* 5 lente-uien, in ringen gesneden
* 1 broccoli (250 gr), klein gesneden
* 1 blik jonge mais (200 gr), doormidden gesneden
* 1 hele rode paprika, fijn gesneden
* aspergespruiten, in stukken van 3 cm gesneden (180 gr)
* sugar snaps (130 gr)
* 1 el ahornsiroop
* 1 el sesamolie
* 6 el light soysauce
* 130 - 200 gr pindakaas
* 2 tl sriracha
* verse koriander ter garnering , fijn gesneden
De groenten, behalve de lente-ui en paprika, heb ik allemaal 5 minuten gebalanceerd.
1) Voeg de kokosolie toe in de wok en roer tot het gesmolten is en doe de sesamolie erbij en laat het met de kokosolie mengen.
2) Voeg de knoflook en de gember toe en roer ze ongeveer 1-2 minuten om. Voeg de chilivlokken of fijngesneden Spaanse peper en de lente toe uien en roer tot de uien wat zacht zijn.
3) Giet de ahornsiroop en sojasaus erbij en roer. De asperges en de rode paprika toevoegen en roer ongeveer 1 minuut. Dan de sugar-snap, tuinerwten en broccoli toevoegen en roer nog een minuut mee.
4) Voeg de sriracha en de pindakaas en eventueel 30 ml water toe in de pan en roer.
5) De rijst kan erbij en roer goed om. Zet de warmtebron hierbij wat lager.
6) Schep de nasi op een bord en strooi de koriander erover.
Reactie schrijven