· 

LASAGNE MET BECHAMELSAUS


Lasagne met bechamelsaus vond ik altijd heerlijk toen ik dierlijk at, maar dat kan heel makkelijk geveganiseerd worden... Geloof mij, het is heerlijk!

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:

 

TOMATENSAUS:
* bouillon om in te bakken
* 1 ui, in halve ringen gesneden
* 3 tenen knoflook, geperst
* 500 gr champignons, gesneden
* 4 wortels of 2 winterpenen, in blokjes
* 1 aubergine, in blokjes
* 650 ml passatasaus
* 2 el ahornsiroop
* 1 el balsamico
* peper en zout naar smaak

 

BECHAMELSAUS:
* 3 el vegan margarine
* 65 gr bloem
* 750 ml sojamelk of andere plantaardige ongezoete melk
* 2 volle el edelgist
* nootmuskaat, peper en zout naar smaak

 

OVERIGE INGREDIËNTEN:

* lasagne vellen of pompoen “vellen” zag ik bij AH.
* eventueel pesto
* bladspinazie
* geraspte vegan kaas
* veel verse oregano, wat gesneden

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

 

1) bak de ui glazig, blus steeds af met een beetje van de bouillon, voeg de knoflook toe

 

2) bak de champignons mee, daarna de wortels en de aubergine en roerbak ongeveer 10 minuten

 

3) giet de passatasaus, balsamico en ahornsiroop toe en breng op smaak met peper en zout en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen. Ineens zag ik verse oregano in de koelkast liggen 😍, dus dat ging er ook doorheen

 

4) smelt in een andere pan de margarine en voeg de bloem er door totdat het gaat klonten.

 

5) schenk de melk erbij en blijf roeren totdat de klontjes zijn opgelost en voeg dan het edelgist toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

 

6) vul een grote ovenschaal eerst met wat van de tomatensaus dan met lasagnebladen, dan weer met de tomatensaus. Dan de bladspinazie, daar overheen wat van de bechamelsaus. Verdeel dit over de spinazie. Dek af met weer wat lasagnebladen, eventueel pesto. Dan begin je weer van voor af aan en je eindigt met de bechamelsaus.

 

7) strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal afgedekt voor 30 minuten in de oven. Daarna nog 20 minuten onafgedekt in de oven.

 

Vanwege de kcal, waar ik voor mijzelf op let, heb ik er geen pesto bij gebruikt en voor mij ook geen geraspte kaas. Voor de mannen wel 🙃. Zo lekker dat ik altijd voor 4 personen kook, zo heb ik altijd iets over voor mijn lunch. Hoe lekker en voedzaam is dat!




Reactie schrijven

Commentaren: 0