Met de feestdagen opkomst hebben wij ook zin om met de anderen mee te doen en toastjes eten met verschillende salades of gewoon lekker voor op brood...
INGREDIËNTEN:
* 1 blik JONGE jackfruit in water*
* 1,5 el tomatenketchup
* 3 eetlepels vegan mayonaise
* 1 tl mosterd
* augurk, naar smaak, in kleine blokjes gesneden
* ui, naar smaak, fijn gesneden
* 1/2 norivel, vermalen
* verse bieslook, fijn gesneden
* peper en zout naar smaak
1) laat de jackfruit goed uitlekken in een vergiet en snijd de harde kern er af
2) trek het zachte gedeelte uit elkaar met 2 vorken
3) breek of maal het noriblad fijn. Ik gebruik hiervoor de Magic Bullet
4) roer nu alle ingrediënten door elkaar
Heerlijk op een geroosterd broodje met rucola
TIP: Maak de salade het liefst 8 uren van te voren, zo trekken de smaken er goed in. Echt een wereld van verschil!
* jackfruit kan je ook vervangen door een blik kikkererwten. Spoel de kikkererwten af met water en plet ze wat fijn met een stamper. Niet te fijn, er mag best een bite aan zitten
Reactie schrijven