Pangsit kennen jullie dat? Een gefrituurde lekkernij uit de Indische keuken. Een gekruid balletje gehakt ingepakt in een pangsitvel of loempiavel. Bij mijn Indische familie wordt dat regelmatig geserveerd tijdens verjaar- en feestdagen. Mijn moeder zocht mee voor een vegan alternatief. Dank je wel ma 😘, ze zijn heerlijk!
Â
INGREDIËNTEN VOOR +/- 35 STUKS:
Â
* 65 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
* 20 stuks pangsitvellen
* 3 teentjes knoflook, geperst
* 1 el gember, geraspt
* 90 g groene kool, fijngehakt
* 50 g wortel, geraspt
* 1 el sojasaus
* ¾ tl suiker
* ¼ tl gemalen witte peper
* ½ tl sesamolie
* 1 lente ui, gehakt
* 1 el maïzena opgelost in 3 el water
* eventueel wat zout
Â
1) gedroogde shii-takes zijn te koop bij de toko. Laat ze minstens 1 uur wellen in warm water voor gebruik. Snijd ze in kleine blokjes en gooi de stam weg. Zelf heb ik de keukenmachine gebruikt
Â
2) ontdooi de loempiavellen en snijd ze in vieren. Dek af met een schone vochtige theedoek tegen het uitdrogen
Â
3) doe in een wok wat plantaardige olie en bak een paar minuten de knoflook en gember tot de kleinste stukjes goudbruin worden.
Â
4) voeg de kool, de wortels en de helft van de sojasaus toe en bak tot de kool zacht is, voeg een beetje water toe als dat nodig is tegen het aanbranden.
Â
5) voeg je de champignons, de resterende sojasaus, de suiker, de witte peper en de sesamolie toe. Zo nodig weer wat water toevoegen.en voeg je zo nodig water toe.
Â
6) de lente-uien en witte peper erbij en roeren maar.en meng om te mengen. Zet de warmtebron uit en laatste wat afkoelen
Â
7) voor het vouwen van de pangsit kijk dan het filmpje dat Gert van mij heeft gemaakt 😉
Â
Heerlijk met zoete chilisaus.
Â
Wij hebben dit recept keer 6 gedaan en ongebakken ingevroren om te serveren op de verjaardag van onze zoon de 30ste.
Â
De vulling van de pangsit komt van het recept voor wontonsoep. Deze soep ga ik ook zeker weten een keer maken! https://youtu.be/PGIStBKFMaA
Reactie schrijven