· 

GEGRILDE BLOEMKOOL MET PARELCOUSCOUS


Bijzondere smaakcombinatie! Doe eens gek, het kan soms verrassend lekker zijn...

 

INGREDIËNTEN VOOR 4-5 PORTIES:


MARINADE:
* 4 el olijfolie + 4 el van de bouillon 
* 2 tl ui-poeder
* 2 tl knoflookpoeder
* 2 tl komijnpoeder
* 2 tl korianderpoeder
* 2 tl paprikapoeder
* 1/2 tl chilivlokken
* peper en zout

* Bloemkool, in 4 schijven gesneden**
* 1 blik kikkererwten, afgespoeld
* 500 ml bouillon + 50 ml water om aan te vullen
* 2 cups parel couscous
* 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
* 1 rode uit, in halve manen gesneden
* handjes verse munt, gesneden (vergeten te kopen 🤦🏽️)
* sap van 1 limoen
* optioneel: kokosyoghurt en olijven en humus (zie filmpje)

 

1) Verwarm de oven voor op 180 graden celsius, doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en bestrijk de plakken bloemkool hiermee in. ** Ik kreeg maar 2 plakken dus ik heb er roosjes van gesneden 😇. Voeg de kikkererwten toe en bestrijk deze ook met de marinade. Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 40 minuten.

 

2) Breng de bouillon en water aan de kook en voeg de parelcouscous toe. Kook het 10-12 minuten op heel laag koken en laat het afkoelen.

 

3) Hak intussen de komkommer, rode ui en munt fijn, voeg deze toe aan de pan zodra de couscous afgekoeld is, pers het limoensap uit en meng goed door elkaar.

 

4) Verspreid eventueel een flinke el hummus op een bord en voeg dan de couscous salade toe. Serveer de geroosterde bloemkool en kikkererwten op de couscous en werk af met kokosnootyoghurt, olijven en munt.


Reactie schrijven

Commentaren: 0