Nostalgie voor mij! Met de paplepel ingegoten laat ik maar zeggen....... Alleen wordt er in mijn familie de dierlijke variant gemaakt, maar dat is zeker weten niet nodig, want deze versie is eigenlijk veel lekkerder 😍.
INGREDIËNTEN VOOR 15-20 LOEMPIA’S:
* 15-20 loempiavellen
* 2 el olie
* 200 gr winterpeen, in fijne reepjes gesneden
* 200 gr Chinese kool, in fijne reepjes gesneden
* 200 gr Shimeji-paddestoelen
* 200 gr shii-takes, in dunne reepjes gesneden
* 200 gr peultjes, in dunne reepjes gesneden
* 3-5 lente ui, in dunne reepjes gesneden
* 100 gr glasnoodles
* 1 el ketjapsambal (of zoete ketjap en wat sriracha)
* 2 el hoisinsaus
* 1 el sojasaus
* optioneel een snufje zout, peper en suiker
* een scheutje sesamolie
* 1 el maizena mengen met 1 el water
* 1 el bloem mengen met 3 el water
1) Kook de glasnoodles volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het uitlekken. Knip met een schaar tot kleine sliertjes.
2) Zodra je alle groenten hebt gesneden verwarm je de olie in een wok. Roerbak de groenten.
3) Voeg de ketjapsambal, hoisinsaus, en de sojasaus toe. Breng eventueel op smaak met zout, peper en suiker.
4) Zodra de groenten wat slapper zijn voeg je het maizena/watermengsel toe. En sprenkel er wat van de sesamolie over.
5) Voor het vouwen van de loempia’s kun je het onderstaand filmpje bekijken. Gebruik voor het dichtplakken van de vellen het mengsel van bloem met water.
6) Frituur de loempia’s in een pannetje met zonnebloemolie of in de frituurpan.
Ongefrituurd kun je ze bewaren in de vriezer.
Reactie schrijven