Sherpherd’s pie, taart van een herder, letterlijk vertaald. Lamsgehakt met aardappelpuree is het originele recept, maar dat gaan wij niet doen uiteraard!
INGREDIËNTEN 4-6 PORTIES:
* 1 kg aardappels, in 4en gesneden
* plantaardige melk
* peper en zout naar smaak
* nootmuskaat naar smaak
* 2 uien, fijn gesneden
* 4 tenen knoflook, geperst
* 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
* 1/2 pastinaak, in blokjes gesneden
* 1 paprika, in blokjes gesneden
* 2 blikken tomaten blokjes (800gr)
* 1 blik bruine linzen (400 gr), afgespoeld
* 2 laurierblaadjes
* 1 tl gerookte paprikapoeder
* 2 tl paprikapoeder
* 1/2 tl zwarte peper
* 4 el tamari/sojasaus
* verse peterselie naar smaak
* peper en zout naar smaak
1) verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappels gaar. Stamp ze daarna fijn met de (300 ml?) plantaardige melk, peper, zout en nootmuskaat
2) bak de uien glazig en voeg de knoflook toe
3) voeg de winterpeen, pastinaak en paprika toe. Roerbak de groenten ongeveer in 4 minuten
4) de tomatenblokjes kunnen erbij in, breng aan de kook en voeg de linzen toe. Ik heb er doperwten bij in gedaan. Leuke kleuren en ik vind dat lekker
5) voeg de overige smaakmakers toe behalve de verse peterselie, en laat het 15-20 minuten zachtjes koken. Doe de peterselie er op het einde er doorheen met eventueel wat peper en zout naar smaak
6) in een ovenschaal heb ik eerst een laagje aardappels gedaan. Beetje aandrukken en goed verspreiden, dan de saus erover verdelen.
7) over de saus schep je de aardappels. Voorzichtig verspreiden en licht aandrukken. Trek met een vork streepjes.
8)zet de schaal voor 20-30 minuten in de oven
NOTITIE: Ik had nog veel oesterzwammen en heb 200 gr daarvan gebruikt ipv de pastinaak. Ook heb ik een schaaltje doperwten erbij gedaan 😊. Kleurt zo leuk!
Reactie schrijven