Wel ja, het is niet eens Zoete Vrijdag, maar wel Kerstvakantie en Gert had zin in boterkoek en ging een recept veganiseren. Deze koek is veel luchtiger dan wij gewend zijn dus daarom hebben we het botercake genoemd ipv boterkoek. De smaak is heerlijk!
INGREDIËNTEN VOOR 20 CM SPRINGVORM:
* 250 gr bloem
* 200 gr suiker
* 200 gr margarine
* 2 zakjes vanillesuiker
* 1 tl No-egg gemengd met 3 tl water
* snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1) smelt de margarine en voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix goed door totdat de suiker is gesmolten.
2) voeg het zout en No-egg mengsel toe en mix.
3) de bloem beetje bij bij beetje al mixend toevoegen, totdat er een glad mengsel ontstaat.
4) leg een stukjes bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de ring van de springvorm. Vet de ring in met wat boter en schenk het beslag erin
5) bak de cake in 25-30 minuten af
Reactie schrijven