Ik was echt een grootverbruiker wat eieren betreft. Iedere dag (!!) 2 gevulde eitjes. Dus dat was wel even afkicken 6 maanden geleden. Maar ik werd geattendeerd op Kala Namak, zwart zout wat naar zwavel (dus ei) smaakt. Tofu heeft een beetje een gekookt ei-wit structuur en met de ingredienten wat ik voorheen gebruikte voor de gevulde eitjes maakte ik deze heerlijke Zonder Ei-Salade.
INGREDIENTEN VOOR 1 GROTE PORTIE:
* 1 blok tofu, heel goed uitgeknepen
* 5 el Mayolijn
* 3 el zoete chilisaus
* 1 teen knoflook, uitgeknepen
* ½ tl kala namak
* ½ tl hot curry kruiden
* ½ tl kurkuma
* ½ tl paprikapoeder
* 2 el verse bieslook
1) De blok tofu heel goed uitpersen. Ik ben super blij met mijn zelfgemaakte tofupers, zie voor het “recept” https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2018/10/25/tofu-pers/
2) Knijp daarna met je vingers of vork de tofu fijn totdat je een gekookt eiwit structuur hebt
3) De de overige ingredienten in een kom er roer goed door. Voeg dan de tofu toe.
Lekker op een toastje of op een broodje!
TIP: Maak de salade het liefst 8 uren van te voren, zo trekken de smaken er goed in. Echt een wereld van verschil!
Reactie schrijven