· 

BASIS VOOR ROMIGE EDELGISTSAUS


 Wij vinden de edelgistsaus zo lekker! Je kunt het gebruiken op pasta’s en als groentensaus of dipsaus. Varieer lekker met kruiden die je lekker vind en je hebt steeds weer een andere saus!

 

INGREDIËNTEN:

* 2 sjalotjes, fijn gesneden
* 35 gr edelgist
* 35 gr bloem
* 1 teen knoflook, uitgeperst
* 2 tl uienpoeder
* 1/4 tl Keltisch zeezout
* snufje kurkuma voor de kleur*
* 600 ml bouillon*
* 1 tl mosterd
* kruiden naar wens

 

1) bak de ui in wat plantaardige boter of blus steeds af met wat van de bouillon. Voeg nadat de ui glazig is de de knoflook toe.

 

2) voeg de bloem erbij en roer goed door en doe dan steeds een beetje van de bouillon erbij. 

 

3) zodra de bloem opgelost is in de bouillon voeg je de edelgist, uienpoeder, mosterd, zout en eventueel kurkuma erbij en roer goed door.

 

Experimenteer met deze basis saus! Heerlijk met verse kruiden!

 

* Ik heb bouillonpoeder gebruikt die te vinden is tussen de recepten. Deze heeft van zichzelf al een gele kleur, waardoor je eigenlijk de kurkuma er niet extra toe hoeft te voegen.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0