Op FB van "Vegan Nederland" zag ik dit eenvoudige recept voorbij komen van iemand. Dat kan toch niet waar zijn dat dat lekker smaakt? Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging aan de slag en heb er wat knoflook aan toegevoegd.
INGREDIËNTEN VOOR 1 KAASJE:
* 1/2 liter ongezoete sojamelk
* sap van 1 verse citroen
* verse bieslook of kruiden naar smaak
* 1 knoflook, uitgeknepen
* peper en zout naar smaak
1) breng de melk aan de kook en voeg dan het sap van 1 citroen toe. Laat de melk 15 minuten rusten
2) voeg kruiden, knoflook naar smaak toe en roer door
3) schenk het mengsel in een kaasdoek en leg het dan in een vergiet. Voeg er nu wat peper en zout naar smaak toe, roer door en leg een knoopje in het kaasdoek
4) zet er wat zwaars op, zodat het vocht eruit kan lopen.
5) Laat het ongeveer 30 minuten zo staan en zet het in de koelkast. Zodra de kaas lekker gekoeld is haal je het kaasdoek er voorzichtig af
Nou ja zeg, zo simpel kan lekker dus zijn! Het is een lekker fris en toch een romig “kaasje”. De volgende keer ga ik proberen er wat ahornsiroop door te doen, heeeeeel klein beetje.
Ennuuuuh, niet geheel onbelangrijk; het HELE kaasje is maar 185 kcal!!!
Reactie schrijven