Ik had 3 bakken champignons over wat bedoeld was voor 2 andere gerechten waar ik niet aan toegekomen was. Vandaar dat ik zelf aan het experimenteren gegaan. Hierbij heb ik de zelfgemaakte bouillonpoeders gebruikt die ik eerder heb gepost. Met als resultaat een heerlijk gekruide volle soep.
INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:
* 1 el olijfolie
* 750 gr champignons, gesneden
* 2 uien, fijn gesneden
* 4 tl tijm
* 6 el bloem
* 250 ml havermoutroom
* 1,5 liter gekookt water
* 3 el zonder kip bouillonpoeder*
* 2 el zonder rund bouillonpoeder*
* 3 tl maïzena opgelost in een beetje water
* eventueel zout en peper naar smaak
1) doe de bouillonpoeders bij het gekookte water
bak de champignons in de olijfolie en zet aan de kant
2) bak de uien zonder olie, maar blus steeds af met wat van de bouillon. Zodra de uien mooi bruin zijn laat het vocht wat verdampen en voeg de bloem toe. Roer goed door
3) beetje bij beetje de bouillon toevoegen en goed blijven roeren. Schenk dan de room erbij en de tijm en de helft van de gebakken champignons en breng opnieuw aan de kook
pureer alles met een staafmixer fijn. En voeg daarna de andere helft van de champignons toe
4) om de soep wat dikker te maken kan je het maizena papje toevoegen
Het was een goed experiment, al zeg ik het zelf... 🤗
* de bouillonpoeders heb ik zelf gemaakt. Zie recept onder de knop "Bouillonpoeders"
Reactie schrijven