· 

ZOETE AARDAPPELSCHOTEL MET BOERENKOOL


Boerenkool? Jij? Ja, ik! De mensen die mij kennen weten dat ik griezel van deze zeer gezonde groenten 😖. De smaak, structuur, geur en ja zelfs de kleur 🤦🏽️. MAAR, ik heb mijn “angst” voor deze griezels aan de kant gezet en ben dit recept gaan maken...💪🏼. Iets aangepast.

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 3 PORTIES:


* 800 g zoete aardappelen, dun gesneden
* 150 g boerenkool, fijn gesneden
* paprikapoeder of nootmuskaat om eroverheen te strooien

 

VOOR DE SAUS:
* 85 gr amandelen of cashewnoten,geweekt in heet water
* 450 ml groentebouillon
* 220 ml plantaardige melk, ongezoet 
* 1 el miso-pasta 
* 1 tl knoflookpoeder
* 1 tl uienpoeder of uienvlokken
* 1/4 tl witte peper
* 1,5 el tahin
* Keltisch zeezout naar smaak

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

1) Doe de zoete aardappel en de boerenkool in een ovenschaal.

 

2) Plaats vervolgens alle ingrediënten voor de saus in een blender. Mix tot het glad en romig is.

 

3) Giet de saus gelijkmatig over de groenten, bestrooi met paprikapoeder of nootmuskaat en bedek de schaal af met bijvoorbeeld aluminiumfolie.

 

 

4) Bak in de oven gedurende 30-50 minuten. Halverwege even roeren. Controleer ook af en toe de zoete aardappel of het zacht is. Dan is het gerecht klaar.

 

Ik kan je met alle eerlijkheid vertellen: DIT GERECHT IS HEEEEEEERLIJK!!

 

Het recept komt van: https://youtu.be/QUsKBr51HyY


Reactie schrijven

Commentaren: 0